Overzicht

Bij Lumina Culture staat analyse centraal en zijn zowel organisaties als individuele personen het onderwerp. De nadruk ligt op het grote geheel en dit maakt Lumina Culture qua reikwijdte en concept breder dan de andere Lumina Learning producten.

De cultuur van een organisatie is bepalend voor het werken binnen die organisatie. Organisatiecultuur heeft vele facetten en dat maakt het lastig om er echt grip op te krijgen, zeker als u altijd vanuit dezelfde invalshoek ernaar kijkt.

Pas als u ook hebt gekeken vanuit het gezichtspunt van uw collega's, kunt u de organisatiecultuur in een bredere context plaatsen. Dit is een belangrijke stap op weg naar positieve verandering. Lumina Culture laat u zien dat iedereen wezenlijk bijdraagt aan de organisatiecultuur en begeleidt u op uw weg.

picture

Hoe werkt het?

Als de persoonlijkheid van een organisatie uit waarden, normen en gedrag bestaat, dan is de optelsom daarvan de organisatiecultuur. De cultuur is de drijvende kracht achter de bedrijfsresultaten en deze wordt bepaald door uiteenlopende factoren. De aangewezen personen om een cultuur te observeren zijn de mensen die er zelf deel van uitmaken.

  • Lumina Culture is in de kern een instrument voor dialoog, verbetering en verandering

  • Lumina Culture laat klanten zien hoe hun organisatiecultuur werkt en plaatst die binnen een groter geheel

  • Lumina Culture maakt het mogelijk om werkomgeving en werkmentaliteit van een afstand te bekijken en te overzien

  • Lumina Culture geeft mensen die niet kunnen aarden in de organisatiecultuur een handvat om dat alsnog te doen

  • Lumina Culture legt, zeker na verloop van tijd, de ware aard van de organisatiecultuur bloot

Lumina Culture laat zien hoe één persoon de aanzet tot verandering kan geven, zelfs een totale ommekeer kan bewerkstelligen en het vuur weer kan aanwakkeren in een organisatie die in een impasse is geraakt. Iedereen kan een verandering realiseren in zijn of haar werkomgeving. Lumina Culture geeft hiervoor strategieën en reikt u de instrumenten aan om deze verandering te bewerkstelligen.

picture
Aanbevelen Lumina Culture

Factsheet downloaden
  • PDFSorry, dit factsheet is momenteel niet beschikbaar. Neem contact op met de supportafdeling.
Andere producten
Volgende stap