Overzicht

Lumina Spark staat garant voor een interactieve en leuke ervaring op maat. Met behulp van de Lumina Profielschets verkennen mensen hun eigen gedrag en persoonlijkheid. Binnen een kleurrijk kader krijgen ze meer inzicht in zichzelf en hun relaties. Het Lumina Spark model levert mensen in de dagelijkse praktijk veel voordelen op, zowel zakelijk als privé.

Het materiaal kan worden ingezet voor verschillende leerervaringen, variërend van korte presentaties en inspirerende coachingsgesprekken, tot en met allerlei soorten workshops en intensieve groepsfacilitaties.

picture

De Lumina Spark vragenlijst

Uw Lumina consultant geeft advies over alle modellen en instrumenten van Lumina Spark. Deze materialen bieden u krachtige leerervaringen die soms zelfs revolutionair te noemen zijn.

Dat was in ieder geval de ervaring van een multinationale klant uit de reisindustrie. Deze klant wilde de betrokkenheid van zijn personeel vergroten en zijn dienstverlening een nieuwe impuls geven. Na een tweedaagse Lumina workshop zei de Commercieel Directeur:

"Een uiterst praktische en inspirerende methode om het zelfbewustzijn te verhogen en de communicatie te verbeteren. Het beste dat ik ooit heb gezien."

Een andere klant uit de bankwereld sprak de volgende woorden:

"Dankzij Lumina Spark ben ik steeds effectiever geworden in het leiden van zowel mijn projecten als mijn medewerkers. Er zijn ook veel minder conflicten binnen de teams. Ik ben de Lumina consultants erg dankbaar dat ze me zo hebben geholpen in mijn persoonlijk ontwikkelingsproces."

Kwalificatie

Dag 1 | Ervaar zelf een Lumina Spark workshop

Tijdens deze interactieve dag doet u in een workshopomgeving ervaring op met de Lumina Spark profielschets. U deelt "best practice" ervaringen in het coachen en faciliteren met de effectieve Lumina Spark instrumenten voor gedragsverandering. Deze dag is bedoeld om nieuwe ideeën op te doen over hoe u ons materiaal kunt inzetten bij uw klanten.

Dag 2 | Inzicht in het model, de mandala en de profielschets van Lumina Spark

We gaan in op alle details en de achtergrond van het model, zodat u volledig vertrouwd raakt met het model en ook de meer diepgaande vragen van uw klanten probleemloos kunt beantwoorden. De verbanden tussen de Jungiaanse psychologie en de “Big Five” worden toegelicht. In de loop van de dag oefent u ook zelf met het terugkoppelen van profielschetsen.

Dag 3 | Faciliteren en/of coachen in de praktijk

De laatste dag is bedoeld om te oefenen met het faciliteren en coachen met het model en praktische ervaring op te doen. We onderzoeken hoe het model kan worden gebruikt in verschillende contexten en met verschillende uitkomsten. Tot slot kijken we naar een aantal ethische overwegingen en maken we afspraken over het vervolgtraject van het kwalificatieproces.

picture
Recommend Lumina Spark:

Factsheet downloaden
Andere producten
Volgende stap