Kaj je Lumina Spark?

Lumina Spark je nova generacija orodij za razvoj strokovnjakov, ki nudi podporo posameznikom, skupinam in organizacijam pri doseganju večje učinkovitosti in izboljšavi končnih rezultatov. Razlikuje se od drugih psihometričnih orodij, saj se izogiba stereotipom. Ponuja interaktivno in barvito ogrodje, s pomočjo katerega bolje spoznamo sami sebe, istočasno pa nam pokaže, kako izboljšati sodelovanje z drugimi. Z uporabo Lumina Spark modela se vam bodo odkrile številne nove poslovne prednosti in priložnosti.

Osnovni program se lahko modelira tako, da nudi uporabnikom različne učne izkušnje – kratke prezentacije, široko paleto treningov, inspirativna coaching srečanja in delavnice.

picture

Lumina Spark portret

Član Lumina skupine bo vaš vodič po sklopu modelov, psihometričnih portretov, e-učenja in drugih virov. Ti lahko ustvarijo močno učno izkušnjo.

Prav to je storila naša stranka, mednarodna potovalna agencija, ko je hotela vzpodbuditi k boljšemu delu svoje zaposlene in injicirati nekaj žara in zagona v delo s strankami. Dvodnevni Lumina Spark trening je potekal v različnih oddelkih in njen poslovni direktor je izjavil:

To je najbolj praktično naravnana in inspirativna metoda za dvig samozavedanja zaposlenih in izboljšano komunikacijo, kar sem jih do sedaj spoznal.

Stranka s področja bančništva je dejala:

Lumina Spark delavnica mi je pomagala, da na bolj učinkovit način vodim projekte in pri tem upoštevam tudi človeško plat. Člani mojih timov se soočajo z manj konflikti in res sem hvaležen moderatorju te delavnice, da mi je pomagal k moji osebni rasti in učenju na tako silovit način.

Kvalifikacija

1.dan – Doživetje Lumina Spark delavnice

Ta dan je izrazito interaktiven. V času trajanja delavnice bomo doživeli srečanje s svojim osebnim Lumina portretom. Iskusili bomo, kako izvajamo trening oz.coaching na najboljši način skozi zelo učinkovit in v praksi potrjen proces. To vam bo pomagalo ustvariti ideje, kako koncept praktično uporabiti pri svetovanju vašim strankam.

2.dan – Razumevanje modela, mandala in Lumina portret

Izvedeli boste več podrobnosti o ozadju modela, ki vam bo omogočal, da boste pridobili popolno zaupanje v razumevanje le-tega tako, da boste lahko odgovorili na vsako bolj težko vprašanje vaše stranke. Razpravljali bomo o povezavah med Jungovo psihologijo in “velikih pet” in o najsodobnejših pogledih v poslovni psihologiji. Ta dan boste imeli priložnost vaditi na svojem Lumina portretu, kako dati povratno informacijo.

3.dan – Trening in/ali coaching – praktične izkušnje

Zadnji dan vključuje še več praktičnih izkušenj kako izvajati trening oz.coaching s pomočjo modela. Raziskovali bomo, kako se lahko model uporablja v različnih kontekstih in kako lahko generira različne izzide. Na koncu bomo osvetlili še etične vidike in postopke za pridobitev kvalifikacije.