Adidas

Lumina Learning werkte samen met de financieel directeur van Adidas om de tevredenheid van de medewerkers te verbeteren. Lumina Spark en Lumina Leader 360 stelden Adidas in staat om de interne communicatie op een uitvoerend niveau te transformeren. Dit leidde tot een drastische verbetering van de resultaten in de medewerkerstevredenheidsindex.

more

Brother

Brother zette Lumina Learning in om te komen tot snelle uitbreiding van de productiecapaciteit en om nieuwe, vakbekwame medewerkers te werven. Een 'Lumina Leader Academy' werd opgezet. Lumina Spark en Lumina Leader werden gebruikt om de communicatie en toezichthoudende vaardigheden te verbeteren. Dit resulteerde in een zeer pragmatische en effectieve training. Brother in Slowakije maakt nu gebruik van Lumina Leader als het belangrijkste model voor leiderschapsontwikkeling.

more

Tesco

Tesco werkte met Lumina Learning om een ​​nieuwe strategie met een sterke focus op de behoeften van de klant, te implementeren. Een Lumina Team programma werd ontwikkeld om de prestaties van het team naar het volgende niveau te tillen. De nadruk lag op kerncompetenties. Hierdoor werd de weg vrijgemaakt voor effectievere communicatie. Tesco's nieuwe strategie werd met succes geïmplementeerd en de teamprestaties gingen drastisch omhoog.

more

Ascend

Ascend Performance Materials zocht naar een manier om de leiderschapsstijl van hun managers te verbeteren. Om dit proces te faciliteren werd Lumina Learning ingezet. Het team onderging een reeks workshops met Lumina Spark om het bewustzijn van de persoonlijke gedragsvoorkeuren in verschillende situaties te vergroten. Dit heeft geleid tot een duurzaam effect en gemeenschappelijke basis bij het team, zelfs wanneer men onder druk moet presteren.

more

GMG

GMG Radio wilde een nieuwe generatie toekomstige leiders ontwikkelen: leiders met strategisch denkvermogen, een groot zelfbewustzijn, en een bewustzijn van de behoeften van de mensen die ze leidden. Lumina Leader instrumenten werden gebruikt als basis van een eenjarig "Accelerate Programme". De groep van toekomstige leiders gaf na afloop in de evaluatie aan dat ze aantoonbare zakelijke voordelen had gehad en dat ze 100% tevreden was met hun profielschetsen en de toegevoegde waarde ervan in het programma.

more

L'Oreal

L'Oreal was op zoek naar een nieuw leer- en ontwikkelinstrument en benaderde Lumina Learning. Zij gebruikten de Lumina Spark profielschets en waren vol lof over de nauwkeurigheid en de transparantie ervan. De profielschets werd ingezet om de betrokkenheid van het personeel te vergroten en de collectieve prestaties te verbeteren.

more