Wat is Lumina Learning?

Lumina Learning maakt innovatieve psychometrische instrumenten en kwalificeert en onderhoudt een wereldwijd netwerk van practitioners, die gespecialiseerd zijn in organisatieverandering en duurzame ontwikkeling. Wij onderschrijven een humanistische benadering van mensen waarbij we mensen zien als "human beings" liever dan "human doings". Lumina Learning practitioners kunnen organisaties helpen hun performance te verbeteren door de transformatie van hun mederwerkers. We zijn zeer gepassioneerd over het verbeteren van persoonlijke effectiviteit door de hele organisatie heen.

Ons enige doel is om onze klanten de sleutel tot succes in handen te geven door hen relevante inzichten, kennis en praktische instrumenten aan te reiken.

Onze inspirerende interventies creëren meer betrokkenheid bij uw medewerkers en een gemotiveerd team werkt voor twee! Met behulp van Lumina Learning kunt u:

  • Het potentieel aan transformationeel leiderschap aanboren

  • Uw kader beter managen en high performing teams creëren

  • De productiviteit en persoonlijke effectiviteit van elke medewerker wezenlijk verbeteren, met daaraan gekoppeld betere resultaten voor afdelingen, (verkoop)teams en omzet

  • Medewerkers met talent en potentieel werven en behouden

Kortom wij streven naar duurzame verbetering van de prestaties en winstgevendheid van uw organisatie door praktische interventies met als speerpunt de persoonlijke ontwikkeling van al uw mensen.

picture
picture

Onze oprichter

Stewart is de CEO en oprichter van Lumina Learning. Met veel inspiratie en drive bouwt hij aan een internationale gemeenschap van gelijkgestemde professionals die de Lumina instrumenten inzetten om de effectiviteit van organisaties te verbeteren door de nadruk te leggen op de ontwikkeling van hun mensen.

Voordat hij Lumina Learning oprichtte volgde Stewart een internationaal carrièrepad bij British Airways in de rol van consultant en lijnmanager. Hier ontstond zijn passie voor leiderschapsontwikkeling en het gebruiken van psychometrie ter ondersteuning van veranderingstrajecten.

Stewart heeft Lumina Learning al bij veel klanten ingezet voor de ontwikkeling van hun leer- en beoordelingsinstrumenten. Hij is tevens als docent verbonden aan de faculteit van Business Psychology van de universiteit van Westminster in Londen.

Stewart heeft twee Masters opleidingen afgerond in “Operational research” en “Change agent skills and strategies”. Van deze kennis maakte hij dankbaar gebruik toen hij deel uitmaakte van het leadership team bij British Airways (BA). Zijn teams specialiseerden zich in de wetenschappelijke aanpak waarbij wiskundige modellen en statistische analyse werden gebruikt om de uitdagingen waar BA voor stond tegemoet te treden. Later werd hij verantwoordelijk voor het verandertraject van Customer Service op Heathrow Airport evenals de interne werving & selectie-afdeling van de luchthaven. Hiervoor ontwikkelde hij een psychometrisch selectiemodel op basis van competenties.

Stewart heeft veel ervaring met het toepassen van Humanistic psychology ter ondersteuning van organisatieveranderingen en met de ontwikkeling van leerprogramma’s (web based e-learning).

Wat wilde Stewart Desson bereiken met Lumina Learning?

In de jaren 90 ondervond Stewart zelf dat het vaak lastig is voor grote bureaucratische organisaties om de motivatie en betrokkenheid van hun medewerkers in stand te houden. Hij besloot zich niet neer te leggen bij die treurige realiteit, maar dacht na over hoe hij deze kon veranderen, in eerste instantie bij zijn toenmalige werkgever, British Airways.

Ons bestaansrecht

Na een intensieve dialoog en samenwerking met een aantal zeer gewaardeerde oud-collega’s, academici en leidinggevenden uit het bedrijfsleven, is het idee voor Lumina Learning ontstaan: organisaties helpen om hun traditionele kijk op medewerkers als ‘human doings’ los te laten en in plaats daarvan nieuwe creatieve manieren te vinden om mensen te waarderen voor wie ze werkelijk zijn, namelijk ‘human beings’.

Genoemde dialoog werd de opstap naar Lumina’s “Big Idea”- organisaties helpen hun meeste waardevolle resources – hun medewerkers - niet te zien als ‘human doings’ maar als ‘human beings’.